Ha azt hiszi, hogy az Office-szal, a belső levelezéssel egy csomó nyomtatóval mindent kézben tart, nagyon téved!

Egy vállalati szoftver nem csak időt, de pénzt is megtakarít cégének! Csábító?

Minden kezdet nehéz

Ahogy az előző posztban már felhívtuk a figyelmet (LINK),

minden cég életében eljön a pillanat, amikor a megfelelő technológiai, technikai és informatikai háttérért áldoznia kell, hogy fejlődhessünk

Ezekkel a rendszerekkel gördülékenyebben folyik a napi munka és az irányítás, ezáltal rengeteg időt, és nem kevés pénzt spórolhatunk meg. A szoftverfejlesztés és szolgáltatásmenedzsment jól hangzó kifejezésnek hatnak, de kevés olyan cég van, amely valós tartalommal tölti meg. Ehhez társul még a vállalati szoftver kifejezés is, amelyet a laikusok egyből azzal azonosítanak, hogy „ilyen csak a multiknak van!” Ez a legnagyobb tévedés, ugyanis egy ERP rendszer nem csak a multiknak szükséges, hanem már minden szinten a hatékony cégvezetés eszköze.

Vállalati szoftver – kompromisszum nélkül

A vállalatirányítási rendszerről 2 dolog szokott egyből eszünkbe jutni: bonyolult és drága. Mi, akik ebben dolgozunk egy valamit mondhatunk: semmivel nem bonyolultabb, mint jól megtanulni használni az excelt, és semmivel nem drágább, mint több dolgozót és külsős munkatársat alkalmazni.

Viszont egy valamire máris felhívnánk a figyelmet. Ha megvan az elhatározás, semmiképp ne a könnyebbik végén fogjuk Ugyanis

egy „készen kapott” vállaltirányítási rendszer egy kis- és középvállalkozás esetében nagy valószínűséggel használhatatlan.

Ez mondjuk némi túlzás, de fogalmazzunk úgy, hogy a működési modelljükre alakítva nem biztos, hogy hatékonyan működik. Ugyanis ha a szoftver, kész, azaz nincs ránk optimalizálva, akkor a szoftver nem tud megfelelő adatokat szolgáltatni. Ahogy az is igaz, hogy ha nincs megfelelő ember, aki ért is hozzá, akkor a szoftvert se tudják hatékonyan használni. A kulcsszó tehát az, hogy ne legyenek kompromisszumok. Ezért érdemes utána nézni, melyik cég mire is használja a szoftverfejlesztés kifejezést.

Ahogy mi szeretnénk

A vállalatirányítási rendszer lényege, hogy levegye a terhet a dolgozókról és vezetőkről, hatékonyan állítsa be a munkavégzést és egyszerűen szolgáltasson olyan adatbázisokat és adatokat, amelyekhez korábban akár fél vagy egy tucat dolgozó is kellett.

Sokan felszisszenhetnek, hogy a „gépek átveszik az uralmat és nincs is jobb az élő munkaerőnél”, ám a szakmák, és bizonyos cégek részlegei olyan feladatokkal birkóznak meg, amely már túlmutat az emberen. Gondoljunk csak bele,

hogyan lehetne nyomon követni például egy építési eszközöket és anyagokat forgalmazó cég termékeit papír vagy excel alapon? Nagyjából sehogy.

És ez csak egy példa a rengeteg olyan szegmens közül, amelyeknél elengedhetetlen egy vállalatirányítási szoftver.

Maga a szó is megtévesztő, de ez senkit ne bátortalanítson el és mindenkit megnyugtatunk: dolgozni ez után is ugyanúgy kell. De sokkal könnyebbé és logikusabbá válhat az életünk cégen belül, valamint olyan adatokat is kinyerhetünk pillanatok alatt, amelyeket egy szoftver hatékonyabban – és sokszor pontosabban – tud nekünk szolgáltatni, mint az emberi erő.

A korszerű cégvezetés eszköze

Egy jó vállalati szoftver pénzt termel Önnek. Ugyanis bizonyos folyamatok automatizálásával, a dolgozók leterheltségének feloldásával és rengeteg egyéb – ahogy említettük, akár külső – kiadástól tudjuk megóvni. Ráadásul nem kevés időt spórolunk meg Önnek és dolgozóinak, ugyanis vége a felesleges – több körös – egyeztetéseknek, a véget nem érő papírhalmoknak és adminisztrációnak. Egy megfelelően optimalizált rendszer akár 30 %-kal is képes csökkenteni ezeket a folyamatokat, miközben pénzt termel.

És hogy az ITone miben tud biztosan segíteni, azt itt megtalálja. A szolgáltatókra specializált ajánlatunkért pedig lépjen velünk kapcsolatba.