Egy vállalatirányítási rendszer lényege, hogy terhet vegyen le a vezetőség és a beosztottak válláról is. Egy egyedi szoftverfejlesztés segíti cégét abban, hogy a használt szoftver hatékonnyá tegye a munkaszervezést és könnyen elérhetővé tegyen olyan adatbázisokat, amelyekhez a korábbiakban több ember munkája is kellett.

Korábban össze is szedtük 10 pontban, milyen érvek szólnak a szoftverfejlesztés mellett (LINK), amellyel reméljük a fejlődés útjára állítottuk cégedet. Most hoztunk 5 érvet, miért lenne jó az üzletednek az egyedi szoftverfejlesztés.

egyedi szoftver fejlesztés

Nem kell kompromisszum

Egy már kész vállaltirányítási rendszer – amely kifejezetten multiknak, vagy nagyvállalatoknak készült – nem fog hatékonyan működni, ha rá akarjuk erőltetni egy kisvállalkozás működési modelljére. Se a szoftver nem tud megfelelően működni, ha nem megfelelő helyen használják a megfelelő hozzáértéssel, se az nem tudja megfelelően használni, aki akarná. Ezért aztán felesleges pénzkidobás annak, aki rászánta magát egy vállalati szoftver beszerzésére. Az egyedi szoftverfejlesztés viszont lehetőséget ad arra, hogy minden cégedhez és a saját folyamatokhoz igazodjon.

Közösen hozzuk létre

Az egyedi szoftverfejlesztés lehetőséget ad arra, hogy minden dolgozó igényeit kielégítse – nyilván a normális keretek között. Ha a dolgozói is látják, hogy partnernek tekintik őket a cégben, akkor jobban viselik a változásokat is. Fontos, hogy a felhasználóval, a dolgozókkal együtt beszéljük meg a célokat, a funkciókat és az elvárásokat, hiszen ők azok, akik napi szinten használni fogják majd munkájuk során a szoftvert.

Egyedi szoftverfejlesztéssel felszabadulnak a kapacitások

Egy jó vállalati szoftver segít abban, hogy minimalizálja a személyes egyeztetéseket, a papíralapú munkát és a rengeteg felesleges adminisztrációt. Hiszen az egyedi szoftverfejlesztésnek köszönhetően egy megfelelően optimalizált rendszer akár 30 %-kal is képes csökkenteni ezeket a folyamatokat.

Pénzt termelő szoftver

Az előző ponthoz szervesen kapcsolódik, hogy egy megfelelően működő szoftver pénzt termel a cégnek. Ugyanis bizonyos folyamatok automatizálásával, a dolgozók leterheltségének feloldásával és rengeteg egyéb – akár külső – kiadástól tudjuk megóvni a cégünket.

Nem csak nagyvállalatoknak kell egy jó szoftver

A vállalati szoftver kifejezést a laikusok egyből azzal azonosítják, hogy multi, nagyvállalat. Sajnos hibásan, hiszen a megfelelő és modern cégvezetés eszköze már kisebb szinten is egy jó ERP rendszer. Erre a koronavírus-járvány – sajnos – jó példa volt, ugyanis a vállalkozások csak úgy tudtak túlélni, ha racionalizálták a munkaerőt, a munkaidőt és optimalizálták és hatékonnyá tették a munkavégzést. Ez pedig kockás füzetben nem működik.

Fontos, hogy olyan céget válasszunk az egyedi szoftverfejlesztésre, amely segítséget nyújt végig a beüzemelés alatt. A próbaverzió tesztelése a legjobb betanulási időszak, amely 1-2 hónapot szokott igénybe venni. Ehhez ragaszkodjunk is, ugyanis ennyi idő kell a kivitelezőnek is, hogy megtörténjen a ránk alakítás. Ilyenkor jönnek elő az esetleges hibák, és ahogy lenni szokott, biztos adódik olyan dolog, ami elsőre nem jutott eszünkbe. Ezért fontos, hogy hagyjunk időt magunknak és a szolgáltatónak is.

Segítünk Neked is hatékonyabbá tenni a céged!

Vedd fel felünk a kapcsolatot és szakértő kollégánk keresni fog a megadott elérhetőségeken vagy keress minket telefonon és egyeztessünk a témában!