Levelezés saját domain címről, e-mail program beállítása

Levelezés saját domain címről, e-mail program beállítása

Levelezés saját webcímről

Ha rendelkezünk egy webtárhellyel, amiről tudunk leveleket küldeni (például az ITone cloud tárhelyei), lehetőségünk van saját webcímünket is használni. Ennek egyik nagyon nagy és szemmel látható előnye, hogy szemben az ingyenes levelezőrendszerekkel, ahol a @ mögötti rész fix és mindenkinek ugyanaz és sokszor a kukac előtti rész is foglalt már, itt mi választhatjuk meg a teljes e-mail címet, feltéve, ha a @ mögötti rész – amit domain névnek hívnak – a mienk.

Hogyan is néz ki az e-mail cím? A leggyakoribb formátumok: vezeteknev.keresztnev@cegnev.hu vagy keresztnev@vezeteknev.hu. Mennyivel porfibban mutat egy cég esetén a saját nevét használni, mintha helyette @gmail vagy @freemail, @t-online illetve egyéb ingyenes megoldások lennének.

Levelezés beállítás

További előnyök saját e-mail használatával

  1. Nem vagyunk szolgáltatóhoz kötve
    1. Ha esetleg UPC-s vagy T-online-os címünk van és elköltözünk egy olyan helyre, ahol a szolgáltatás nem elérhető vagy internet szolgáltatót szeretnénk váltani, elveszítjük az e-mail címünket. Az internet szolgáltatók csak addig biztosítják az e-mail fiókot, amíg internet előfizetés is van mellé. Saját domain névvel ezt mind elkerülhetjük és teljes mértékben mi rendelkezhetünk az e-mail címeink felett. Bármikor bárhova vihetjük, növelhetjük vagy csökkenthetjük
  2. Saját SMTP szerver
    1. Az SMTP szerver segítségével tudunk levelet küldeni. Ő az aki felel azért, hogy a leveleink célba érjenek. Az ITone tárhelyek mindegyike tartalmaz saját SMTP használatot, így biztosak lehetünk benne, hogy leveleink mindig célba érnek. Saját SMTP szerver segítségével bárhonnan a világból tudunk levelet küldeni, akár telefonról, notebook-ról vagy PC-ről is
  3. Nincs korlát
    1. Saját domain név alatt bármilyen címet létrehozhatunk, a @ jel előtt bármi lehet. Nem foglalja senki és bármennyi címet létrehozhatunk. Sem a számossága, sem a szövege nincs korlátozva.

Mi kell a saját levelezéshez?

Domain név

Először is egy domain név, más néven egy webcím. Ez a cím lehet a weboldalunk webcíme (URL-je) vagy bármilyen más, még szabad domain név.

Az interneten több millió webcím létezik már és a szabad domain nevek folyamatosan fogynak, ezért érdemes gyorsan lefoglani, azt ami megtetszik. Hogy szabad-e amit szeretnénk, az alábbi oldalon ellenőrizhetjük:

https://ugyfelkapu.itone.hu/index.php

Webtárhely

Ha van egy domain nevünk, akkor ezt tenni is kell valahova, illetve a hozzá tartozó weboldalt vagy leveleket tárolni kell valahol. Erre szolgál a webtárhely. Webtárhelyből szinte bármilyen méretűt tudunk venni, de érdemes az igényeinkhez legjobban igazodót választani. A webtárhelyeket bármikor tudjuk növelni vagy csökkenteni, így ha esetleg később szűkösnek bizonyulna, nem kell félnünk, hogy beszorulunk.

Webtárhelyet az alábbi oldalon vásárolhatsz: cloud SSD webtárhelyek

About the Author

Leave a Reply